Медии | Новини


Новини
 
  БАПИМ подкрепя своя член - Каолин АД за домакинството на официалното откриване на Европейския ден на минералите 2011 - 12-13 май 2011г.
15.04.2011 г.

15.04.2011г. - БАПИМ подкрепя своя член - Каолин АД за домакинството на официалното откриване на Европейския ден на минералите 2011, което ще стартира от България (12 и 13 май 2011г.).   

Европейският ден на минералите е инициатива на Европейската индустрия за добив на минерални суровини и свързани с нея организации, която дава възможност на обществеността в цяла Европа да се запознае със света на минералите и да научи повече за индустрия, която засяга всеки аспект от нашия живот.

Инициативата се координира на европейско ниво от Европейската асоциация за индустриални минерали (IMA - Europe),Европейската асоциация на производителите на инертни материали (UEPG) и Европейската циментова асоциация (CEMBUREAU). 

Премиерата на Европейския ден на минералите 2011 се проведе на 13 април 2011 г. в Европейския парламент, където официално бе обявено и домакинството на България. 

Повече информация за отбелязването на Европейския ден на минералите в България и организираните от „Каолин“инициативи може да откриете на следната Интернет страница: www.kaolinmineralsday.comКаолин АД - Европейски ден на минералите 2011
Премиера на Европейския ден на минералите 2011 - Европейски парламент, 13 април 2011г.
Каолин АД - Официално откриване на Европейския ден на минералите 2011
  Фирма "Драгиев и КО" ООД се присъедини към БАПИМ

София, 24.03.2011г. - Управителният съвет на БАПИМ одобри кандидатурата за членство на фирма "Драгиев и КО" ООД.

 

С приемането на новия член, асоциацията има 16 пълноправни члена, които са обединени в усилията за борба с незаконния добив на инертни материали, активното популяризиране и прилагане на принципите на устойчиво развитие в индустрията, както и подобряване на диалога с различни институции, НПО и местни общности.

 

 

  БАПИМ организира първи по рода работен семинар на тема посветен на здравословни условия на труд чрез спазване на добрите практики при обработка и използване на кристален силициев диоксид

София, 24.03.2011г. - По инициатива на Европейската мрежа за силициев диоксид (NePSi), БАПИМ, съвместно с Българска минно-геоложка камара организира работен семинар на тема "Предпазване здравето на работниците срещу респирабилен силициев диоксид". Семинарът е финансиран от Европейската комисия и ще се проведе на  7 април 2011г. в Бест Уестърн Експо Хотел, гр. София.

Водещи експерти от Европейската асоциация на минните индустрии (EUROMINES), Секретариата на Европейската мрежа за силициев диоксид (NEPSI), Европейската aсоциация нa производителите на интертни материали (UEPG), Българска миннo-геоложка камара (БМГК), Българска aсоциация нa производителите на интертни материали (БАПИМ) и Национален център за опазване на общественото здраве ще Ви представят целите на Споразумението за здравословни условия на труд (NePSi Agreement - www.nepsi.eu), изискванията за неговото изпълнение, както и добри европейски и български практики за създаване на безопасни условия на труд при обработка и използване на кристален силициев диоксид и продукти, които го съдържат.

Официална покана и програма за събитието може да видите в приложените файлове. Покана за семинар "Предпазване здравето на работниците срещу респирабилен силициев диоксид"
Програма за семинар "Предпазване здравето на работниците срещу респирабилен силициев диоксид"